• май

    7

    2019
  • 1447
  • 0
Зарибителна кампания 2019

Зарибителна кампания 2019

Екипът на Майсторико апелира към реализирането на подобни инициативи от частни лица и корпорации с цел подпомагане дейността на официалните институции и бързо подобряване на екологичната обстановка в страната ни.

Отново, през пролетта на 2019г., семейството на Майсторико със собствени средства реализира поредната зарибителна кампания. Обект на зарибяване бе една прекрасна старопланинска река, която последните години все по-често спира да тече и поради тази причина трудно съхранява рибното си богатство. Новите обитатели на реката – 1000 бройки балкански пъстърви, бяха закупени от рибовъдно стопанство „Козарево“. Въпреки не особено приятните метеорологични условия, с много вълнения и емоции, малки и големи взеха участие в благородното дело.

В Майсторико сме привърженици на любителския риболов и го практикуваме активно, но само във формата, известен на запад като „Catch & Release” /”Хвани и Пусни”/. Защото искаме да има живот в българските водоеми и защото искаме и нашите деца да му се радват!

Как правилно да извършите зарибяване с балканска пъстърва може да научите от колегите от риболовен клуб „Балканка“ на следния сайт: www. balkanka.bg или на следния линк: http://balkanka.bg/index.php/polezno/zaribyavane-s-pastarvi-kade-koga-i-kak/.

 Автор и снимков материал: Майсторико

© Copyright 2017 Майсторико ЕООД