• май

    3

    2021
  • 1623
  • 0
Зарибителна кампания 2021

Зарибителна кампания 2021

За поредна година, през пролетта на 2021г., Майсторико със собствени сили и средства реализира зарибителна кампания. В средното течение на избраната река бяха пуснати 500 дъгови пъстърви, а в горното течение, така наречената „рибовъдна зона“ – 1000 балкански пъстърви. Новодомците бяха закупени от утвърденото от десетилетия рибовъдно стопанство „Козарево“. В зарибителната кампания взеха участие малки и големи, а емоциите и вълненията бяха на очакваното високо ниво.

Екипът на Майсторико апелира към реализирането на подобни инициативи от частни лица и корпорации с цел подпомагане дейността на официалните институции и бързо подобряване на екологичната обстановка в страната ни. Чрез подобни инициативи ние не само вършим добро на природата, но и даваме пример на следващото поколение.

В Майсторико сме привърженици на любителския риболов и го практикуваме активно, но само във формата, известен на запад като „Catch & Release” /”Хвани и Пусни”/. Защото искаме да има живот в българските водоеми и защото искаме и нашите деца да му се радват!

Как правилно да извършите зарибяване с балканска пъстърва може да научите от колегите от риболовен клуб „Балканка“ на следния сайт: www. balkanka.bg или на следния линк: http://balkanka.bg/index.php/polezno/zaribyavane-s-pastarvi-kade-koga-i-kak/.

 Автор и снимков материал: Майсторико

© Copyright 2017 Майсторико ЕООД